Вот вам Белград.

#Города
Город в Европе. Настоящий Город.
Ну, по крайней мере, выглядит. Я с ним не знаком еще лично, он мне так, из окна автобуса понравился.
А поступки. Короче, они все подсветили в цвета болгарского флага в национальный праздник Болгарии. А чо, Сербия же тоже объявила тогда войну османцам. А Россия поддержала Сербию, и наваляла туркам. Из-за бестолковости, конечно, мы не взяли тогда Константинополь, но это уже совсем другая история.
Зато Болгарию освободили. Как обычно.

Image may contain: night, sky, bridge, outdoor and water

Image may contain: bridge, sky, night, outdoor and water

Image may contain: night, sky, skyscraper and outdoor

 

Ambasada Bugarske/Embassy of the R Bulgaria in Belgrade

Знакови мостове и сгради на град Белград бяха осветени с цветовете на българския трикольор в чест на Националния празник на България

По инициатива на Посолството на България в Сърбия, кметът на град Белград Зоран Радойчич даде съгласие емблематични мостове и символи на града да бъдат осветени с цветовете на българския трикольор. Това се случва за първи път в двустранните дипломатически отношения между България и Сърбия. Светлините на Бранков мост, Моста на Ада и сградата на Палата „Албания”, намираща се непосредствено до входа на най-оживената пешеходна улица и търговска зона на града „Кнез Михайлова”, бяха запалени в цветовете на българския трибагреник в навечерието на Националния празник на България – 3-ти март.

Добавить комментарий